Social media gigant Facebook heeft eindelijk een website gelanceerd met veel informatie over hun nieuwe platform Calibra met de cryptocurrency munt genaamd Libra.

Er zijn veel geruchten geweest over het cryptocurrency-initiatief van Facebook. Het bedrijf heeft echter eindelijk een website gelanceerd met veel details over het project. Stablecoin Libra:
Zoals velen hebben voorspeld, is Libra een stablecoin - wat betekent dat de waarde ervan zo constant mogelijk moet zijn en de gebruikelijke volatiliteit van veel cryptocurrencies moet worden afgewend. 
Om deze stabiliteit te bereiken, zal Libra zijn waarde hebben gekoppeld aan onderliggende activa die worden bewaard in de Libra-reserve, die wordt beschreven als 'een verzameling valuta's en andere activa die worden gebruikt als onderpand voor elke Libra die wordt gemaakt'.CalibraEen groot bereik:
Naast zijn cryptocurrency, werkt Facebook ook aan een cryptocurrency wallet. Volgens de officiële website is het een downloadbare applicatie waarmee mensen peer-to-peer-overdrachten kunnen uitvoeren met behulp van de populairste communicatie-apps waaronder WhatsApp en Messenger. De app toont ook wisselkoersen om de conversie van fiat naar cryptocurrency en vice versa eenvoudiger te maken. 

Facebook geeft aan Libra overal ter wereld beschikbaar te willen stellen. Welke landen als eerste aan de slag kunnen met de nieuwe toepassing is echter nog niet bekend.

Veilig maar niet anoniem:
Zoals op de website wordt vermeld, zijn de transacties die met Libra worden uitgevoerd, privé en veilig. Het is echter vermeldenswaard dat alle accounts die op Calibra zijn gemaakt, volledig moeten worden geverifieerd en een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs vereisen. Tot zover de anonimiteit.

Het platform is momenteel nog in aanbouw. Je kunt je opgeven voor een vervroegde toegang.

Grote namen doen mee:
The Block Crypto maakte eerder een volledige lijst bekend van de leden achter de Libra Association. Daaronder vallen investeringsmaatschappijen zoals Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, Uber, Ebay en de holding achter Booking.com om er maar een paar te noemen. 
Investeerders


Update 12:55u: Frankrijk niet blij en wil harde eisen stellen aan Libra
De Franse minister van financiën waarschuwt Facebook voor Libra Cryptocurrency en wil harde eisen stellen. In reactie op het nieuws verklaarde de Franse minister van Economie dat zij "Facebook om een ​​aantal garanties zullen vragen", en ervoor zal zorgen dat de cryptocurrency niet de strijd aan mag gaan met concurrent soevereine valuta's.

Update 11:40u: Whitepaper nu ook vrijgegeven
Social media-gigant Facebook heeft nu ook zijn whitepaper vrijgegeven voor zijn langverwachte cryptocurrency en blockchain-gebaseerde financiële infrastructuurproject.

Praat mee:
Wat is jouw mening over Libra? Zal het de wereldwijde acceptatie van cryptocurrency helpen bevorderen, en hoe zal het rangschikken ten opzichte van andere stablecoins zoals Tether (USDT). Praat over dit onderwerp en over alles wat te maken heeft met bitcoin en altcoins in een van onze social media kanalen Twitter of Telegram.