Ripple sluit samenwerking met MoneyGram

Ripple sluit samenwerking met MoneyGram en stelt $50 miljoen beschikbaar in ruil voor aandelen in MoneyGram.

Cryptocurrency-bedrijf Ripple heeft vandaag een investering van maximaal $ 50 miljoen aangekondigd in Money Transfer-bedrijf MoneyGram. Samen met de investering zal MoneyGram ermee instemmen om XRP te gebruiken in zijn belangrijkste geldtransferactiviteiten. De initiële investering van Ripple zal bestaan ​​uit $ 4,10 per aandeel voor een aandeel van maximaal 10% in MoneyGram tot een bedrag van $ 30 miljoen.

Ripple heeft lang geprobeerd de acceptatie van de XRP-cryptocurrency, waarvan het bedrijf de maker en grootste eigenaar is, te stimuleren door middel van tokens die in escrow worden gehouden en elk kwartaal worden vrijgegeven. Tot op heden is het bedrijf erin geslaagd grote financiële instellingen aan te trekken om zijn xCurrent-product te testen.

De deal van vandaag met MoneyGram zorgt ervoor dat Ripple's xRapid voor de eerste keer op grote schaal zal worden gebruikt in geldtransacties. MoneyGram-rivaal Western Union beëindigde onlangs een proef met xRapid en verklaarde dat het product geen materiële besparingen voor het bedrijf had gecreëerd. Maar de werkelijke reden hiervan is waarschijnlijk dat Western Union met een eigen oplossing komt en xRapid daarmee als voorbeeld diende.

XRapid

Lees ook: Telecom Gigant AT&T accepteert nu Cryptocurrency via BitPay