Binance, de grootste cryptocurrency exchange bij volume, heeft de gedecentraliseerde versie van zijn exchange, Binance DEX, op 23 april officieel gelanceerd. De mainnet swap van de Binance blockchain is hiermee succesvol afgerond. Dat houdt in dat de originele ERC-20 BNB tokens nu gemigreerd zijn naar de nieuwe blockchain. BNB is vanaf nu een BEP-2 coin.

Meer controle over uw eigen vermogen:
Changpeng Zhao, de CEO van Binance beter bekend bij de community als CZ, stelt in zijn blogpost:

Wij geloven dat gedecentraliseerde exchanges nieuwe hoop en nieuwe mogelijkheden bieden en een vertrouwenloos en transparant financieel systeem mogelijk maken. Zonder centrale bewaring van fondsen biedt Binance DEX veel meer controle over uw eigen vermogen. We hopen dat dit een nieuw niveau van vrijheid voor onze gemeenschap oplevert. We zullen nauw samenwerken met projecten en teams om het hele ecosysteem te laten groeien.


DEX
(Binance DEX)

Van ERC-20 naar BEP-2:

Met de lancering van de Binance Chain, heeft Binance Coin (
BNB ), de zevende grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, gemigreerd van ERC-20 naar BEP-2 om de native asset te worden op Binance Chain, waar BNB wordt gebruikt om netwerktransacties te ondersteunen. Wallets die aanvankelijk op Binance Chain worden ondersteund zijn; Trust Wallet , Ledger, Enjin, Magnum Wallet, CoolWallet, Coinomi Wallet, Atomic Wallet, ZelCore Wallet, Infinito Wallet, Math Wallet, Ellipal Wallet, Guarda Wallet en Exodus. Gebruikers hebben nu toegang tot de Binance Chain Explorer, webwallet en API's 

De lancering van Binance DEX volgt op een testnetperiode van twee maanden, waarbij bijna 8,5 miljoen transacties werden verricht in een gesimuleerde handelscompetitie, coderingswedstrijd en bug bounty-programma, met verschillende nieuwe updates en verbeteringen geïmplementeerd tijdens deze testfase.

Wat betekent de migratie voor de bezitter van BNB tokens?
Ondertussen is de token-uitwisseling van ERC-20 BNB (Ethereum) naar BEP-2 (Binance Chain) BNB-tokens aan de gang. Heb je de BNB tokens op de Binance exchange staan? Dan hoe je zelf niets te doen, Binance regelt de swap voor je. Heb je de BNB tokens nog niet op de exchange staan? Dan moedigt Binance ERC-20 BNB-houders aan om de BNB-tokens binnen 90 dagen over te zetten naar de Binance exchange zodat de tokens automatisch worden omgezet naar BNB BEP-2.


Lees ook: Binance - De beste exchange?