Het New Yorkse Departement van Financiële Diensten (NYDFS) heeft Bitstamp de 19th BitLicense op 9 april toegekend

De virtuele currency licentie, ook wel BitLicense genoemd, biedt Bitstamp USA de mogelijkheid om handelsdiensten aan te bieden in verschillende cryptocurrencies, waaronder: Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin cash, evenals de Amerikaanse dollar, Australische dollar, Britse pond, Euro, Zwitserse frank en de Japanse yen. 

Bitstamp

Een enorme stap
Bitstamp 
zei dat het nieuws een belangrijke stap was om zijn aanwezigheid in de VS uit te breiden en zijn betrokkenheid bij het voldoen aan internationale regelgeving te demonstreren.

CEO van Bitstamp, Nejc Kodrič, verklaarde: "Bitstamp heeft altijd de regulatorische inspanningen omarmd die zich richten op transparantie en verantwoording om de industrie uit te breiden en de kloof tussen de traditionele financiële en cryptocurrency-werelden te dichten".

Strenge eisen
De New York State DFS BitLicense 
vereiste dat Bitstamp aan een aantal strenge eisen moest voldoen, waaronder gecontroleerde financiële overzichten, het meest recente anti-witwasbeleid (AML) / BSA-beleid (BSA), een risicobeoordeling, een bedrijfsplan, de personeelsbezetting en het interne beleid van het bedrijf, inclusief die met betrekking tot marktmanipulatie, consumentenbescherming en cyberveiligheid, en het indienen van een beschrijving van elk type transactie of dienst dat moet worden uitgevoerd.

Sinds de BitLicense in augustus 2015 van kracht is geworden, heeft de New York State DFS aanvragen goedgekeurd van 19 bedrijven, waaronder Circle, itBit, nu Paxos Trust Company, Gemini, Ripple, Coinbase, bitFlyer , Xapo, Coinsource en Robinhood Crypto LLC.