Social media gigant Facebook zoekt $1 miljard voor Crypto Project

Facebook is op zoek naar VC-bedrijven om te investeren in het nieuwe Crypto project van de social media gigant voor een bedrag van $1 miljard.

Volgens een tweet van de New York Times-journalist Nathaniel Popper zeiden bronnen dat Facebook op zoek is naar VC-bedrijven om zijn stablecoin-project te financieren, "Facebook richt zich op een bedrag van maar liefst $1 miljard"

Tweet

Popper voegde eraan toe dat "het gerapporteerde project een stablecoin is die gekoppeld zou zijn aan meerdere vreemde valuta's die op bankrekeningen zullen worden gehouden."

Geruchten over een "Facebook-muntstuk" doken afgelopen december op in een rapport van Bloomberg. De publicatie meldde vervolgens dat het token zou worden gebruikt voor geldtransfers binnen de WhatsApp-dienst en zich zou richten op de remittances-markt in India.

In februari 2019 kwam het bericht dat het token te gebruiken zou zijn in de Facebook Messenger-app, WhatsApp en voor Instagram. Met deze diensten gecombineerd hebben ze een bereik van ruim 2,7 miljard gebruikers wereldwijd. Anonieme bronnen hebben NYT verteld dat Facebook meer dan 50 technici gebruikt om zijn cryptocurrency te ontwikkelen. 

Lees ook: Bitcoin zoekopdrachten verdrievoudigd op Google na de recente uitbraak

Praat als beginner tot expert mee met de honderden andere Crypto investeerders op de Meester Bitcoin Slack. Deelnemen aan de Slack is helemaal gratis

Open Meester Bitcoin Slack.