De trendverkenner van Google laat zien dat wereldwijde zoekopdrachten naar het zoekwoord 'Bitcoin' meer dan verdrievoudigd zijn tijdens de massale rally van $4200 naar ruim $5000 op dinsdag 2 april. Hoewel het exacte aantal zoekopdrachten niet beschikbaar was, bepaalden de algoritmen van Google het zoekvolume van dinsdag door het te vergelijken met het aantal zoekopdrachten in de loop van de tijd.

Google
(het volume van 'bitcoin' ging met een volgevlucht omhoog, binnen enkele uren was het zoek volume al verdriedubbeld.)

Nederland in de top
De trendgegevens van Google onthulden verder dat zoekopdrachten met 'Bitcoin' het populairst waren in Nigeria, Nederland en Zuid-Afrika, Zwitserland en Oostenrijk . Interessant genoeg missen we de VS in de top tien, deze zien we terug op de 14e plaats, terwijl Canada op 11 stond - Een reden van deze opvallende constantering zou kunnen zijn dat de piek midden in de nacht plaatsvond. Duitsland zien we terug op de 8e plek.

Bitcoin rally

Bitcoin koers te voorspellen aan de hand van de 'Bitcoin' zoekwoorden?
De Google Trends-beweging bevestigde een sterke correlatie tussen prijsvolatiliteit en zoekacties naar 'Bitcoin'-zoekwoorden. In september 2017 ontdekten onderzoekers van SEMrush, een zoekmachine marketingfirma, dat de Bitcoin prijs op dat moment een correlatie van 91 procent had met cryptogerelateerde zoektermen op Google. 

Lees ook: Bitcoin knalt binnen het uur van $4200 naar $5000