Op dinsdagochtend sprong de prijs van Bitcoin plotseling met ongeveer 20% in een uur tijd. De enorme groene kaars duwde Bitcoin van $4200 naar $5000+ en breekt hiermee verschillende belangrijke weerstandslijnen. De bron waar deze grote en onverwachte stijging vandaan komt is tot heden nog onbekend. 

Bitcoin(Bitcoin bereikt een waarde van $ 5000 binnen het uur)

Ook de meeste Altcoins tonen mooie groenen cijfers.

Altcoins


Een onverwachte pump
Jehan Chu, managing partner bij blockchain-investering en adviesbureau Kenetic Capital, liet weten dat de Bitcoin en cryptomarkt nog steeds erg onderhevig zijn aan enthousiasme (FOMO). "Ik denk niet dat vandaag iets speciaals is, behalve een tijdelijk enthousiasme", voegde hij eraan toe.

Ondertussen suggereerde Mati Greenspan, senior analist bij het sociale handelsplatform eToro, in een tweet dat "gezien de timing, het erop lijkt dat de pump afkomstig is uit Japan of Zuid-Korea." 

Hoewel het duidelijk is dat niemand de onverwachte pump kan verklaren, klagen crypto gebruikers dat de grote crypto exchange Binance "onbruikbaar is". Vermoedelijk is de traagheid te wijten aan de bot en gebruikers activiteit die snel willen handelen. Op de vraag of Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) weet waar de onverwachte stijging vandaan komt, tweette hij, "Eerlijk gezegd weet ik ook niet wat er aan de hand is" 

CZ

Op de terminals van Bloomberg is de onverwachte stijging van Bitcoin trending nieuws.

Bloomberg


REKT
Veel Crypto gebruikers die een short op Bitcoin hadden staan zijn REKT gegaan. Met short gaan verwacht en 'gok' je erop dat de prijs zal zakken. REKT betekent binnen de Cryptocurrency dat je een cryptomunt op bijvoorbeeld $1000 per stuk hebt gekocht en deze vervolgens daalt naar $500, dan ben je dus Rekt! Dat komt er op neer dat je een groot verlies hebt gemaakt binnen een zeer korte periode.

Shorters

Volg het actuele Bitcoin en Altcoin nieuws op de Meester Bitcoin Slack
Op de Meester Bitcoin Slack (Dynamisch forum) vind je veel Crypto nieuws, tips, calls en kun je alle vragen stellen met betrekking tot het aanmaken van Wallets en allerlei crypto gerelateerde onderwerpen. Volledig gratis 👍 Doe mee! Klik hier om je aan te melden.