In een poging om Crypto te promoten, heeft een team van ontwikkelaars een wallet gecreëerd waarmee gebruikers toegang hebben tot digitale valutadiensten vanuit hun favoriete berichtentoepassingen zoals WhatsApp. Met behulp van de Wuabit-service kunnen gebruikers binnenkort cryptomunten verzenden, ontvangen, verhandelen en uitvoeren vanuit hun favoriete toepassingen.

Wuabit

Een slimme chat-bot
Volgens een rapport van The Express is Wuabit's eerste poging om Bitcoin-ondersteuning in WhatsApp te integreren bijna klaar. De service wordt door de ontwikkelaars zelf beschreven als een door AI aangedreven "softwareagent". De Wuabit Assistant-bot herkent de berichten die zijn verzonden via de berichten-app. 'Verzenden 0.1 BTC naar John' wordt bijvoorbeeld door de bot geaccepteerd en 0.1 BTC wordt overgebracht van de Wuabit-portefeuille van de afzender naar de Wuabit BTC-portefeuille van de ontvanger. 

Eerst WhatsApp, daarna volgt Telegram en Facebook
Het doel is om in eerste instantie WhatsApp gebruikers toe te staan ​​om Bitcoin-betalingen te verzenden, ontvangen en te verhandelen met chatopdrachten. De details van de Mobile Wallet-app zijn nog niet vrijgegeven. 
De openbare bètaversie van de app zal naar verwachting volgende maand live gaan in april 2019. Er zijn ook plannen om andere populaire cryptoprojecten met de service te integreren. Volgens de website van Wuabit zal het om Litecoin, Bitcoin Cash en Ethereum gaan. 
De ontwikkelaars hebben aangegeven dat na de WhatsApp release het team een vergelijkbare functionaliteit gaat ontwikkelen voor Telegram, Facebook Messenger en Viber.

Lees ook: Hoe beveilig ik mijn Bitcoins en Altcoins?