Jamie Dimon, Bestuursvoorzitter van JPMorgan Chase, "Crypto is een scam, hier is geen enkele interesse in! Ik wil het er niet eens over hebben." Een quote die we in het jaar 2017 en 2018 diverse keren voorbij zagen komen. Maar welnu, de grootste bank in de Verenigde Staten en de zesde grootste bank ter wereld, JP Morgan Chase (JPM), wordt de eerste Amerikaanse bank die hun eigen cryptocurrency munt lanceert, de JPM Coin. 

JP Morgan

Na jaren van Bitcoin en crypto bashen lanceert JPMorgan de eerste door banken ondersteunde cryptocurrency. In een verklaring uitgegeven op 14 februari, kondigde JPMorgan een digitale munt aan voor betalingen genaamd "JPM Coin", een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Zoals eerder gemeld door CNBC, zal de geldschieter, die dagelijks meer dan $ 6 biljoen aan transacties faciliteert, in de komende paar maanden proeven uitvoeren van de op blockchain gebaseerde munt aan institutionele klanten. In de loop van de tijd zal JPM Coin worden uitgebreid naar andere belangrijke valuta's. De product- en technologische mogelijkheden zijn valuta-agnostisch.

Farooq, projectleider van de JPM Coin liet in een statement weten:

De toepassingen van de Blockchain zijn eerlijk gezegd vrij eindeloos; alle bedrijven of instellingen met een gedistribueerd grootboek, kunnen dit goed gebruiken. De JPM Coin is een digitale munt ontworpen om onmiddellijk betalingen te doen met behulp van blockchain-technologie. Het uitwisselen van waarde, zoals geld, tussen verschillende partijen via een blockchain vereist een digitale valuta, dus hebben we de JPM-munt gecreëerd.

Lees ook: Grootste bank van Japan lanceert betaalnetwerk op de blockchain in 2020