MyEtherWallet (MEW) heeft een volledige herontwerp van de website gelanceert en verwijdert daarme het bekende waarschuwingsvenster dat sinds 2015 dienst heeft gehad, en voegt nieuwe functies toe die gericht zijn op veiligheid en gemak. 

Sinds de oprichting van MEW heeft oprichter en CEO Kosala Hemachandra zich gericht op het informeren van gebruikers over de veiligheid van portefeuilles. Hemachandra zegt hierover,

Toen MEW voor het eerst werd gelanceerd in 2015, waren we een niche-interface met een gebruikersbestand dat bijna volledig bestond uit technisch bekwame mensen. Nu willen we cryptocurrency-adoptie meenemen naar de volgende fase door hulpmiddelen te maken die zijn ontworpen om nieuwkomers te helpen om gemakkelijk over te stappen naar de blockchain-wereld.


MyetherWallet
De nieuwe versie van MEW zal automatisch het saldo weergeven zonder de noodzaak voor apps 
van derden. De nieuwe versie is tevens geïntegreerd met crypto exchanges Changelly, Kyber en Bity. Loi Luu, CEO van Kyber Network, zegt hierover:

De lancering van de gloednieuwe interface van MEW zal de gebruikerservaring verbeteren terwijl het token-wisselproces nog eenvoudiger wordt voor miljoenen mensen over de hele wereld.

Naast een nieuwe webinterface voegt de nieuwste portefeuilleversie van MEW ook een opt-in beveiligingsfunctie toe, genaamd SendSafe. SendSafe is ontwikkeld door Coral Protocol en gebruikt slimme contracten om uitgaand geld om te leiden, terwijl Coral Protocol de betrouwbaarheid van het bestemmingsadres verifieert. David Kuchar, CEO van Coral Protocol, het team dat SendSafe heeft ontwikkeld, zegt:

Ons doel is om crypto-acceptatie te laten groeien door angst en fraude te verminderen. SafeSend voorkomt dat gebruikers per ongeluk geld naar een fraudeur sturen en tegelijkertijd die gut-knakkende angst voelen wanneer op de verzendknop wordt geklikt.  

Lees ook: Meester Bitcoin top 10 Crypto-munten