Binance heeft onverwacht een samenwerking met Simplex afgesloten, waardoor investeerders cryptocurrencies kunnen kopen met behulp van een creditcard.

Binance

Changpeng Zhao (CZ) , CEO van Binance, liet weten dat "de crypto-industrie zich nog in de kinderschoenen bevindt en het grootste deel van het geld van de wereld nog steeds in fiat is", wat volgens hem de reden is waarom fiat-gateways belangrijk zijn voor de groei van het ecosysteem. Het introduceren van creditcardbetalingen zou de eerste stap moeten zijn om investeerdrempels weg te halen.

Nimrod Lehavi, mede-oprichter en CEO van Simplex, zei dat voor reguliere gebruikers, eenvoudige en snelle creditcardbetalingen "een sleutelfactor zijn voor een bredere acceptatie van crypto in het algemeen."

Volgens het persbericht kunnen Binance-gebruikers Visa en MasterCard-kaarten gebruiken om Bitcoin ( BTC ), Ethereum ( ETH ), Litecoin ( LTC ) en Ripple ( XRP ) te kopen.

Simplex

Simplex
Simplex is een in 2014 opgericht fintech-bedrijf dat oplossingen voor de verwerking van creditcardbetalingen aanbiedt met 100% fraude bescherming. Hun oplossing voor fraudepreventie is gebaseerd op gepatenteerde kunstmatige intelligentietechnologie die verdachte transacties autmatisch blokkeert. 
Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Israël, met dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Litouwen.

Lees ook: Binance - De beste exchange?