Het cryptocurrency-platform van Intercontinental Exchange maakte maandag bekend dat het zijn eerste acquisitie heeft voltooid.  De CEO van Bakkt, Kelly Loeffler: "Ik ben verheugd te kunnen mededelen dat we een overeenkomst zijn aangegaan met de Rosenthal Collins Group om bepaalde activa van Rosenthal Collins Group (RCG) te verwerven" Als onderdeel van de overname verwelkomt het bedrijf leden van het RCG-team bij Bakkt. Loeffler zei dat de deal Bakkt's "risicobeheer en treasury-operaties" zal verbeteren.

Bakkt

De details van de deal werden niet onthuld, maar Loeffler vertelde in een interview dat Bakkt een mogelijkheid zag om "een deel van de backoffice-activiteiten te kopen", met name bepaalde facetten van de afdelingen compliance, risk management en treasury-services. Zoals gesteld koopt Bakkt in feite een deel van de backoffice van Rosenthal.

De overname zal Bakkt helpen bij het verbeteren van zijn risicobeheer en treasury-activiteiten schreef Loeffler, eraan toevoegend dat de transactie ook de anti-witwas / know-your-customer-activiteiten van Bakkt zal helpen verbeteren. De transactie zal naar verwachting in februari worden afgerond.

Wist je dat: "Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt getrouwd is met de chief executive van ICE? Het moederbedrijf van NYSE en Bakkt"

RCG
Rosenthal Collins Group LLC (RCG) is oorspronkelijk opgericht in 1923 als Greene en Collins en is een van de grootste onafhankelijke verkopers van future-commissies (FCM's)Het bedrijf heeft ongeveer 14.000 klantenaccounts en bedient verschillende deelnemers, waaronder:  Commodity trading advisorsFCM'shedge funds, commerciële hedgers en professionele en individuele traders. Bij Rosenthal Collins Group heeft u toegang tot de grootste marktplaatsen ter wereld op vier continenten en op 7 beurzen, waaronder divisies van CME Group, ICE Futures en Minneapolis Grain Exchange. "Onze relaties met andere makelaars bieden toegang tot 20 prominentere beurzen, waaronder Eurex, London Metal Exchange en belangrijke beurzen in Azië."

Groei
Bakkt kondigde eerder aan dat het bijna $ 183 miljoen had opgehaald in de eerste financieringsronde. Het geld is bedoeld voor acquisitie, overnames en om de infrastructuur van de exchange uit te breiden.


Lees ook: Bakkt krijgt Li Ka-shing aan boord - Een van de rijkste mannen ter wereld