De Ethereum community bereidt zich voor op een belangrijke mijlpaal, namelijk de upgrade van het huidige Ethereum netwerk. Deze upgrade met de naam Constantinople moet het huidige Ethereum netwerk op veel punten gaan verbeteren. Naast de upgrade krijg je ook nog eens twee gratis munten. Wat mogen we hiervan verwachten en zijn deze 'gratis' munten wel zo veilig? 

ETH

In overview

1. Ethereum Constantinople (Upgrade van het huidige Ethereum netwerk)
2. Classic Vision (nieuwe munt afgekort ETCV)
3. Ethereum Nowa (nieuwe munt afgekort ETN)


1. Ethereum Constantinople
De belangrijkste van drie is Ethereum Constantinople, ook wel Ethereum 2.0 genoemd, deze staat gepland voor blok #7080000 ergens tussen 14 en 18 januari 2019. Check hier de countdown. Constantinopele is een backwards-incompatibele upgrade naar de Ethereum-blockchain met 5 verschillende Ethereum-verbetervoorstellen (EIP's). Deze zijn grotendeels bedoeld om Ethereum klaar te maken naar Proof-of-Stake (PoS). De EIP's omvatten verder wijzigingen in de code voor betere verwerkingstijden, eerlijkere prijsstructuren, wijzigingen in het economische beleid van Ethereum en belangrijke opschalingsoplossingen.

De vijf EIP's
EIP 145 : Een technische upgrade met een efficiëntere manier van informatieverwerking op de Ethereum-blockchain.
EIP 1052 : Een middel voor het optimaliseren van grootschalige code-uitvoering op de Ethereum-blockchain.
EIP 1283 : De invoering van een eerlijker prijsmodel voor wijzigingen in de gegevensopslag.
EIP 1014 : Een schaaloplossing, vergelijkbaar met het Bitcoin Lightning Network, gemaakt door Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. 
EIP 1234 : De vermindering van de blockmining beloning van 3 ETH naar 2 ETH. 

2. Classic Vision (ETCV)

Ethereum Classic Vision wordt een valuta die wordt gecreëerd op 11 januari 2019. De nieuwe munt combineert de functies van zowel ETC als ETH.
Allereerst zullen de kosten van het minen aanzienlijk dalen in vergelijking met Ethereum. Ook zal de functie van ETCV-staking worden geïmplementeerd. Bovendien zal ETCV snel zijn (meer dan 10000 transacties per seconde) en het DApp-platform zal back-end- en front-end ontwikkeltools bevatten.

Dit klinkt als een leuke 'gratis' munt. Maar recent duiken er steeds meer berichten op dat zowel Classic Vision als Ethereum Nowa zogenaamde scam munten zouden kunnen zijn. Zo is bij Classic Vision het team niet bekend, hun twitteraccount is geblokkeerd i.v.m. verdachte handelingen (zie afbeelding) en dan nog het meest verontrustende, recent heeft een analyse team ontdekt dat er private keys gekopieerd kunnen worden vanuit een code. Lees onderstaande tekst met bron vermelding en wees een gewaarschuwd mens!

"According to Guarda, which provides multiple cryptocurrency wallets, “Ethereum Classic Vision looked more solid [than the Ethereum Nowa hard fork] at first glance, but analysis on the code performed by our team has shown the piece of code provided actually sends your private key data on the Ethereum Classic Vision servers, masking it as an API token.” This means it captures your private key data without you even knowing–which will enable it to move all your funds outside of your Ethereum wallet, if you download the one on its website. Indeed,  MetaMask has even blacklisted it and placed on the domain warning list. In addition, the projects Github repository—where hard fork code would be stored—is empty.

We’ve reached out for comment via Ethereum Classic Vision’s website, but have yet to hear back." 

- Bron: Fork-off

Ethereum


3. Ethereum Nowa (ETN)
Op 12 januari 2019 vindt er weer een Ethereum harde vork plaats. Elke ETH-houder krijgt een gelijk aantal ETN (Ethereum Nowa) in zijn wallet. De plannen van Nowa zijn behoorlijk uitgebreid. In 2019 is Nowa van plan om een ​​desktop- en mobielewallet met een blockchain-messenger en een gedecentraliseerde centrale te lanceren. Tevens beweert Nowa dat het gaat upgraden naar het nieuwe consensusmechanisme en het totale token aanbod zal verhogen tot 104 miljoen. De snelheid zal worden verhoogd naar 20.000 transacties per seconde. Dit soort schaalbaarheid is op dit moment door geen enkele blockchain ter wereld bereikt. 

Maar net zoals bij ETCV lijkt Nowa een scam te zijn. Recent zijn er bewijzen opgedoken dat de teaminformatie op de website nep blijkt te zijn. De foto's van de teamleden blijken van de website Shutterstock af te komen. 

- Bron en verdere toelichting check:  Cryptonomist

Hoe claim ik de nieuwe munten en wat moet ik doen?
Heb je Ethereum staan op een wallet waarvan je zelf de private keys hebt? Zoals bijvoorbeeld de Ledger? Dan krijg je de nieuwe ETH versie, ETCV en ETN na de fork automatisch in je wallet. Heb je Ethereum op een exchange staan? Verschillende grote exchanges hebben aangegeven de nieuwste hard fork van Ethereum te ondersteunen. Let hier wel bij op dat dit gaat om de officiële hard fork van het Ethereum team. Niet ETCV en ETN forks. De verwachting is echter dat meedere exchanges zullen volgen.


Lees ook: Binance de beste exchange?