Volgens een rapport gepubliceerd door Finance Magnets , op 26 december 2018, is het in Japan gevestigde bedrijf Mizuho Financial Group klaar om in maart 2019 zijn eigen yen-gepegde cryptocurrency te lanceren.

De cryptocurrency die door Mizuho wordt geïntroduceerd, zal pariteit hebben met de Japanse yen en kan worden gebruikt om betalingen te verrichten en te ontvangen via een mobiele-telefoon app. Gebruikers hoeven geen kosten te betalen bij het overzetten van de digitale valuta tussen hun bankrekeningen en smartphones. In ruil voor het faciliteren van feeless-transacties, zouden de banken er baat bij hebben om meer verfijnde gegevens te verzamelen over consumptiepatronen.

Mihuzo

Stablecoin
Mizuho's munt gaat een stablecoin worden, wat betekent dat het gekoppeld zal zijn aan de nationale valuta in een verhouding van één op één. Met de mobiele app moet het mogelijk zijn om doormiddel van QR-codes in winkels betalingen uit te voeren. 

Mizuho
In 1999 besloten drie Japanse banken, Dai-Ichi Kangyo Bank, Fuji Bank en de Industrial Bank of Japan, te fuseren. De geschiedenis van deze drie banken lopen terug tot de 19e eeuw. Deze banken hadden elk veel invloed in Japanse ondernemingen door het keiretsu systeem. In januari 2003 werd de fusie afgerond en de Mizuho Financial Group opgericht. Op 1 juli 2013 fuseerden de bedrijfsonderdelen Mizuho Bank en Mizuho Corporate Bank. De twee gingen samen verder onder de naam Mizuho Bank.

De bank heeft een beursnotering aan de effectenbeurs van Tokyo en maakte deel uit van de Nikkei 225 aandelenindex. Daarnaast heeft het een beursnotering gekregen aan de New York Stock Exchange in 2006. De Mizuho Financial Group heeft 59.179 medewerkers (fte) in dienst en 20.219 tijdelijke werknemers, waarvan meer dan 90% werkzaam in Japan. In 2006 was Mizuho de tweede financieel dienstverlener van Japan naar marktkapitalisatie en de negende bank op wereldschaal.

 

Lees ook: Binance - De beste exchange?