De Nationale Bank van Koeweit (NBK), een van de grootste financiële instellingen in Koeweit, heeft aangekondigd de "NBK Direct Remit" voor grensoverschrijdende live betalingen te hebben gelanceerd. De dienst maakt gebruik van de blockchain-technologieoplossing van Ripple en is bedoeld om snelle en veilige internationale betalingen te verwerken.

RippleTech

De Nationale Bank van Koeweit 
De NBK, opgericht in 1952, is een van de grootste financiële instellingen in termen van activa in Koeweit. Volgens het jaarverslag over 2017 heeft de bank meer dan $86,3 miljard aan activa. De NBK heeft op dit moment meer dan 143 vestigingen wereldwijd.

NBK Direct Remit
De service start voor dit moment alleen nog met een overschrijvingscorridor naar Jordanië, maar zal naar verwachting in de nabije toekomst uitbreiden naar meer landen, aldus de bank. De NBK is aanwezig in China, Genève, Londen, Parijs, New York en Singapore en regionaal in Libanon, Jordanië, Egypte, Bahrein, Saoedi-Arabië, Irak, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. 
NBK rekent een vergoeding van van ongeveer $3,29 per transactie binnen haar eigen banknetwerk. Voor transacties naar andere banken zullen deze kosten ongeveer $16,47 bedragen.

Ripple(Net)
Marcus Treacher, Senior Vice President van Customer Success bij Ripple, zei in het persbericht: “The National Bank of Kuwait (NBK) is an important partner in the region, and we're excited that they have begun moving live payments across our blockchain network on behalf of their customers. We will continue to work with NBK to connect them to more RippleNet partners so their customers can make quicker, cheaper payments to anywhere in the world.”

RippleNet is een wereldwijd netwerk van banken en financiële instellingen die betalingen kunnen verzenden en ontvangen door middel van de gedistribueerde financiële technologie van Ripple. RippleNet is ontworpen om real-time en low-cost betalingen te produceren door te dienen als een verenigd gedecentraliseerd wereldwijd netwerk van banken en financiële instellingen.

Ripple XRP

Lees ook de blog: Een bull-run in 2019? Wat mogen we verwachten?