Spannende tijden voor Crypto investeerders in India. In een recente update van de New India Express is een interdisciplinair comité dat is aangesteld door de regering, nu voorstander van het legaliseren en het reguleren van cryptocurrencies.

De overheid vs de bevolking
De commissie staat onder leiding van de secretaris van het ministerie van Economische Zaken, Subhash Chandra Garg. De comissie bestaat uit functionarissen van de Reserve Bank of India (RBI), de Securities and Exchange Board van India en het ministerie van elektronica en informatietechnologie. Een niet nader genoemde functionaris  citeerde in de publicatie het volgende:

"We have already had two meetings. There is a general consensus that cryptocurrency cannot be dismissed as completely illegal. It needs to be legalized with strong riders. Deliberations are on. We will have more clarity soon"

Dit nieuws komt bijna een jaar nadat de minister van Financiën, Arun Jaitleytijdens een toespraak in februari verklaarde dat de Indiase regering "cryptocurrencies niet beschouwt als wettig betaalmiddel" en zwoer dat de regering alle nodige zou doen om " crypto te elimineren".

Crypto Ban


Hoewel de regering van India nog een formeel standpunt over deze kwestie moet aankondigen, blijft de Indiase cryptogemeenschap optimistisch dat de regering het verbod op crypto zal opheffen. De volgende eerst volgende vergadering van de commissie staat gepland voor januari 2019. Wordt dus vervolgd. 

Lees ook: Binance - De beste exchange?