Welke prijs bereikt Bitcoin in 2019? Kunnen we een nieuwe bull-run verwachten, zal de BTC-prijs zich stabiliseren of blijft de beer voor nog meer ravage zorgen? Het jaar 2018 is alweer bijna ten einde en wat een jaar hebben we achter de rug. De bearmarkt woekert op het moment van schrijven nog steeds door maar toch lijkt er voorzichtig optimisme te ontstaan over de vooruitzichten in 2019. Hoewel het goed is om positief te denken moeten we wel realistisch blijven. Want wat is er nodig om de huidige bearmarkt in een bullmarkt te veranderen?

Bearmarkt (Engels:bear-market) is een term die wordt gebruikt in de economie en op de effectenbeurs. Bearmarkt is een periode waarin aandelenkoersen langdurig in een dalend patroon zitten en er wijdverspreid pessimisme heerst. Dit kan voor komen als de economie in een recessie zit, of daar op af lijkt te stevenen. Door een slechte economische situatie dalen de verwachte (bedrijfs) winsten. Het tegenovergestelde van een bearmarkt is een bullmarkt. Bij een bullmarkt heerst er groot vertrouwen onder de investeerders waardoor ze kopen in verwachting van winsten in de toekomst. Men verwacht dat de prijzen gaan stijgen.

Bull vs Bear

 

Van een X5, naar Lijn 5
2018 was een heftig jaar waarbij de cryptobeer vrij rond liep en een hoop paniek en ravage onder de investeerders veroorzaakte. Van december 2017 tot midden januari 2018 kon het niet op, de stijging van de cryptovaluta markt. De hele wereld leek niets te willen missen en de gouden bomen reikten in ieders fantasie tot aan de hemel. Inmiddels weet ook iedereen dat de cryptowereld niet alleen hosanna-naar-de-maan is maar dat je ook flinke tikken kunt krijgen. Laten we eens naar de feiten kijken en welke factoren en nieuwe ontwikkelingen de cryptomarkt in 2019 van een dikke beer naar een gespierde stier kunnen veranderen.

Nog geen groen licht...
Het einde van de laatste maand van 2018 is begonnen en crypto zit zoals eerder genoemd nog steeds in een dalende trend. De belangrijkste reden waar de crypto-gebruikers naar wijzen, is dat ze geen groen licht krijgen van de SEC met betrekking tot de BTC ETF. Maar 2019 is ook een jaar waar de crypto-enthousiasten naar uitkijken. Zelfs NASDAQ, de op een na grootste effectenbeurs ter wereld, heeft ook gezworen om Bitcoin-futures te lanceren in de eerste helft van 2019. En dan hebben we natuurlijk ook nog Bakkt, het crypto platorm van The New Stock Exchange (NYSE), onderdeel van ICE


Een exchange-traded fund (ETF), ook wel een indextracker genoemd, is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt.

ETF all the way....
Er is op het moment van schrijven nog steeds geen bitcoin ETF beschikbaar voor de Amerikaanse beleggers. De Securities and Exchange Commission (SEC) sloeg die hoop in de wind toen ze vrijwel achter elkaar negen bitcoin exchange-traded producten verwierpen. De belangrijkste argumenten van de afwijzingen waren de bezorgdheid over fraude en manipulatie in de cryptocurrency markt. Hoewel twee andere potentiële bitcoin-ETF's, van VanEck en SolidX, nog steeds wachten op een SEC-uitspraak, zijn investeerders er niet zo van overtuigd dat de SEC binnenkort van toon zal veranderen. Een voorbeeld van deze negatieve overtuiging is dat SEC-voorzitter Jay Clayton blijft vasthouden aan zijn eerdere verklaring dat een crypto-ETF een nee is totdat manipulatie niet langer een bedreiging vormt. Clayton heeft herhaaldelijk gezegd:

"What investors expect is that the trading in that commodity that’s underlying the ETF is trading that makes sense, is free from the risk or significant risk of manipulation. […] Those kinds of safeguards don’t exist in many of the markets where digital currencies trade." - Jay Clayton.


Jay Clayton
(Jay Clayton - U.S. Securities and Exchange Commission)

 

Zal institutioneel geld de katalysator voor een bullmarkt zijn?
Zoals jullie ongetwijfeld hebben gemerkt zijn er veel signalen vanuit cryptogroepen en vanuit de media dat 2019 HET (!!) jaar zal zijn waarin institutioneel geld eindelijk de cryptocurrency markt zal betreden. Dit is een van de grootste cryptocurrency-voorspellingen voor 2019 die zonder twijfel een game-changer voor de crypto-markt zou kunnen zijn.

Vanaf januari staan er grote updates en events gepland waarbij ook grote partijen (mits ze niet weer uitstellen) hun opwachting maken.
• — Ethereum Constantinople fork (Link naar artikel)
• — Bakkt lancering (Link naar artikel)
• — VanEck-SolidX Bitcoin ETF (Link naar artikel)
• — Fidelity (Link naar artikel)
• — Nasdaq (Link naar artikel)
• — German stock exchange (Link naar artikel)
• — Binance Chain (Link naar artikel)

Lees ook: Bakkt: de komst van een nieuw crypto platform


Security tokens

Vorig jaar was er een behoorlijke hype als het gaat om de ICO’s. Het jaar 2019 kan wel eens een heel mooi jaar gaan worden voor de security tokens. Security tokens zijn bedoeld om eenvoudig een financieel product te kopen via de blockchain. Dat kan bijvoorbeeld een aandeel zijn, maar ook vastgoed. Beleggers profiteren vervolgens via een dividenduitkering van de winst. Zullen het de Security tokens zijn waar grote investeerders straks als eerste in zullen gaan investeren? 

Lees ook: Wat zijn Security tokens?


Security tokens

De beer of de stier?
Zoals je gelezen hebt staat er nog van alles in het verschiet voor het jaar 2019. Waaronder; ETF goedkeuringen, de lancering van het Bakkt platform, Nasdaq die zich in de crypto gaat begeven, de opmars van security tokens..... genoeg katalysators om de cryptomarkt te kunnen laten exploderen. Maar wat als er geen ETF goedkeuring komt? Wat als Bakkt en de Nasdaq zich terugtrekken? Allemaal vragen waar geen helderziende antwoord op kan geven en wij dus ook niet. Het enige dat we kunnen doen is kijken naar de feiten zoals ze zijn en deze benoemen.

Maar zien wij de toekomst van Bitcoin en de cryptomarkt dan wel optimistisch tegemoet? Dan is ons antwoord een duidelijke Ja! Kijkend naar de genoemde feiten plus de de ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en welke grote bedrijven en organisaties daarmee bezig zijn, kunnen we niet anders concluderen dan dat we nog maar in het begin staan van wat wij noemen de baby fase. Het jaar 2019 zal dan ook in het teken staan waar cryptocurrency's zich moeten gaan bewijzen in de zin van use-cases. Oftewel, de toepasbaarheid in de echte wereld en de adoptie daarvan. Dat deze mooie baby zich in 2019 maar goed door mag ontwikkelen en zichzelf mag gaan ontpoppen tot een (enigzins goed luisterende) puber. 

Word ook lid bij Meester Bitcoin! Registreer vandaag en ontvang de "Zilver status" voor life-time.

De Meester Bitcoin Slack (Forum)
Praat als beginner tot expert mee met de honderden andere Crypto investeerders op de Meester Bitcoin Slack. Op de Meester Bitcoin Slack (Dynamisch forum) vind je veel Crypto nieuws, tips, calls en kun je alle vragen stellen met betrekking tot het aanmaken van Wallets, Crypto currencies en allerlei crypto gerelateerde onderwerpen. Volledig gratis! Registreer vandaag nog!