Na Bakkt (NYSE) komt nu ook Nasdaq met Bitcoin futures:

Eerder deze week kwamen de geruchten al naar voren dat Nasdaq, een effectenbeurs die als tweede grote financiële grootmacht wordt beschouwd ten opzichte van de New York Stock Exchange, afgekort NYSE, futures (termijncontracten) voor Bitcoin zal lanceren. Dit is nu bevestigd door Joseph Christinat, vicepresident van het Nasdaq-mediateam. Christinat verklaarde dat de contracten in de eerste helft van volgend jaar zullen worden gelanceerd. 

Nasdaq

Wat zijn futures?
Een future (of termijncontract) is een financieel contract tussen twee partijen die zich verbinden om op een welbepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf vastgelegde prijs. Men komt dus een toekomstige transactie overeen.

Bakkt vs Nasdaq
De lancering van de Nasdaq Bitcoin futures komt in hetzelfde tijdsbestek als de lancering van de Bticoin futures van Bakkt. De lancering van het Bakkt platform stond aanvankelijk gepland op 12 december jl. Het is nu echter uitgesteld naar eind januari 2019. De officiele verklaring voor het uitstellen van de lancering luide:

"Gezien de grote belangstelling voor Bakkt en het werk dat nodig is om alle stukken op hun plaats te krijgen, richten we ons nu op 24 januari 2019 voor onze lancering om ervoor te zorgen dat onze deelnemers klaar zijn om te handelen op dag 1. Zoals vaak het geval is met een productlancering, zijn er nieuwe processen, risico’s en maatregelen om te testen en opnieuw te testen. Het is dus logisch om onze tijdlijn aan te passen terwijl we met de industrie werken aan de lancering." - Kelly Loefler, CEO van Bakkt:

Meer informatie over Bakkt lees je in onze blog: Bakkt: de komst van een nieuw crypto platform.