Is Satoshi Nakamoto weer online?
het profiel van de mysterieuze Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is sinds 2010 weer terug tot leven gekomen. Op de online portal van de P2P Foundation publiceerde 'Satoshi' een bericht met het woord 'nour'.

Wat betekent 'nour'?
De mysterieuze publicatie van Satoshi slaat op het eerste gezicht nergens op. Het woord "nour" kan worden geïnterpreteerd als een Arabische naam, wat "licht" betekent. Maar Satoshi schreef het in kleine letters, wat deze interpretatie uiteraard uitsluit. Zou het iets te maken kunnen hebben met de aankomende Lightning update van Bitcoin? 

Bron: Wikipedia: Nur (also spelled Noor, Nor, or Nour, Arabic: نور‎: Nūr IPA: [nuːr]) is a common Arabic unisex name meaning light. An-Nur, meaning "the light" in Arabic.

Satoshi

(Afbeelding van het geplaatst bericht van 'Satoshi' met daarin het bericht "nour")

Een nieuwe vriend?
Opvallend was dat vlak voor het plaatsen van het bericht 'Satoshi' een persoon genaamd Wagner Tamanaha aan zijn vriendenlijst had toegevoegd. Wagner Tamanaha liet weten erg verrast te zijn dat zijn vriendschap verzoek, die hij een jaar geleden verstuurde, een jaar later werd geaccepteerd. 

Bitcoin

Wil de echte Satoshi Nakamoto opstaan?
Crypto "experts" hebben de betekenis van de recente activiteit in twijfel getrokken, er is een veronderstelling dat het account niet langer onder Nakamoto's beheer staat. De e-mail die door Satoshi Nakamoto werd gebruikt om zich aan te melden bij de P2P Foundation - satoshin@gmx.com - is kennelijk "gehackt". Enig bewijs daarvoor ontbreekt echter.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.