Ethereum 2.0: Tijd voor verandering?

Ethereum 2.0 heeft nu een codenaam gekregen, namelijk: 'Serenity'. en het belooft het netwerk veel sneller, veiliger, minder energie-intensief te maken en zou in staat moeten zijn om duizenden transacties per seconde af te handelen. Volgens Buterin is Serenity "de wereldcomputer zoals het echt bedoeld is, en niet een smartphone uit 1999 die slechts 20 transacties per seconde kan verwerken." Hiermee slaan we de spijker ook meteen op zijn kop. Ethereum kreeg al enige tijd de nodige kritiek te verwerken. De kritiek was niet mals vanuit de Ethereum-Alliantie waar grote bedrijven zoals Microsoft, AMD en Shell inzitten. Het grootse punt van kritiek was dat de technologie achter Ethereum (flink) achter begon te lopen. Al helemaal nu 'concurrenten' zoals NEO en EOS voorbij gaan in transactiesnelheid. Maar nu is het dus tijd voor verandering! Serenity moet er dus voor gaan zorgen dat Ethereum de strijd aan kan gaan met de concurrenten. Hieronder zie je een samenvatting van de belangrijkste Serenity features:

Serenity samenvatting:
De belangrijkste features van Serenity zoals ze nu bekend zijn:

- De langverwachte Proof-of-Stake consensus protocol
- 1000x opschaling van het (transactie) netwerk
- Snellere confirmations tot 16 seconden
- Economic finality zal worden teruggebracht naar maximaal 20 minuten
- Verdere tech integratie van de zk-SNARKs-tech van Zcash

Ethereum 2.0


Van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS) 
Het Casper-protocol zou een tussenstap moeten gaan worden in de overgang van PoW naar PoS, waarbij de mogelijkheden van beide principes worden gecombineerd. Om Ethereum te kunnen 'staken' heb je zover nu bekend is minimaal 32 stuks Ethereum nodig. Onderstaande afbeelding geeft een duidelijk beeld van de verschillen tussen PoW en PoS.

PoS
(PoW v.s. PoS)

Wat is Ethereum?
Ethereum is een opensourceplatform en miningnetwerk voor diverse cryptovaluta waaronder de ether. Dit decentraal netwerk is gebaseerd op het blockchain-concept. Het miningnetwerk is ontwikkeld om het gebruik van ASICs tegen te gaan doordat minen veel geheugen vergt. Dit werd gedaan om centralisatie van het minen tegen te gaan (zodat iemand het miningnetwerk niet kan overnemen). Ethereum werd in 2013 mede door Vitalik Buterin ontwikkeld en opgezet. De 'ether' is de betaaleenheid van het platform, vergelijkbaar met de bitcoin.

Ethereum


Wie is Vitalik Buterin:

Buterin werd geboren in Kolomna in de Russische oblast Moskou, ongeveer 113 kilometer ten zuidoosten van de stad Moskou. Hier bracht hij de eerste jaren van zijn leven door. Op zesjarige leeftijd emigreerde hij met zijn ouders naar Canada, in de hoop op meer kansen en werkgelegenheid. Terwijl hij in Canada in groep vijf van de basisschool zat, werd Buterin opgenomen in een klas speciaal voor hoogbegaafde kinderen. Hier bleek dat hij zich aangetrokken voelde tot mathematische programmering en economie en hierin uitblonk. In 2012 ontving hij een bronzen medaille tijdens de Internationale Olympiade in informatica, een jaarlijks terugkerend competitief concours. Tijdens het tweedaagse concours, dat volledig in het teken staat van programmeren, worden algoritmische problemen opgelost. Buterin volgde een opleiding aan de Universiteit van Waterloo, een openbare onderzoeksuniversiteit in Waterloo, Ontario. Hij maakte zijn opleiding niet af. In 2014 ontving hij de Thiel Fellowship, een geldbedrag van 100.000 dollar dat hij kon uitstrijken over twee jaar. Dankzij de Fellowship had hij de mogelijkheid om een start-up te creëren, een community op te zetten en wetenschappelijk onderzoek te doen. Vanaf dat moment besloot Buterin zich voltijds op de bitcoin toe te leggen. Buterin woont in Zug in Zwitserland.

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin - Bedenker van Ethereum)