Wat is een airdrop?

Nieuwe cryptovaluta’s proberen op te vallen en aan naamsbekendheid te winnen. Het is tegenwoordig behoorlijk lastig om echt op te vallen als nieuwe cryptovaluta, er zijn immers honderden concurrenten. Airdrops worden meestal uitgevoerd in de beginfase van een cryptoproject, wanneer de coins nog erg weinig waard zijn.

-Als een beloning voor loyale klanten
Van tijd tot tijd willen op blockchain gebaseerde diensten zoals cryptocurrency exchanges en handelsplatforms, portefeuilleverschaffers etc. teruggeven aan hun klanten en abonnees. Airdrops kan worden gebruikt als een middel om loyale klanten te belonen met gratis cryptocurrency-tokens. . Dit type airdrop weerspiegelt de tegoedbon en goedkope weggeefacties van niet-blockchain-bedrijven in de reguliere commerciële wereld.

-Lead-database genereren
Bij marketing draait alles om leads. Organisaties hebben de neiging om veel aandacht te besteden aan het genereren van geschikte leads die hun marketingcampagnes zullen aansturen en het potentieel verhogen. Airdrops kan worden gebruikt door op blockchain gebaseerde bedrijven om waardevolle leidende databases voor hun organisaties te genereren. In ruil voor gratis cryptocurrency-tokens worden gebruikers gevraagd om online formulieren in te vullen die waardevolle gebruikersinformatie bevatten die kan worden gebruikt om gerichte marketingstrategieën te ontwikkelen. Deze toepassing van airdrops voor het genereren van lead-databases kan zelfs worden gebruikt door bedrijven zonder blockchain.

Airdrop

Kun je geld verdienen aan airdrops?

Absoluut, in de zomer van 2017 gaf OmiseGO nog gratis OMG weg. Op dat moment waren de coins zo’n 10 cent per stuk waard. OMG is inmiddels al meer dan 20$ waard geweest. Dus als je in de zomer van 2017 voor 2 euro aan OMG tokens hebt ontvangen waren die in januari 2018 ongeveer 400 euro waard.
Het kan zelf nog beter Ontology eerste airdrop, men kreeg 1000 tokens enkel voor het geven van email en walletadres. Ontology haalde op zijn ATH 11$.
Je kunt dus absoluut geluk hebben en hier wat geld mee verdienen maar je kunt ook net zo goed alleen maar ‘rommel’ toegestuurd krijgen die je wallet bevuilt.

Pas op voor scams!

Zoals overal in de crypto community zijn er ook op het gebied van airdrops scammers actief. Hou er rekening mee dat airdrops vaak coins storten ter waarde van hoogstens 1, 2 of 3 euro/dollar. Zoek je bijvoorbeeld op #airdrop op Twitter dan zul je ook vaak allemaal onrealistische voorstellen voorbij zien komen.

Wanneer u deelneemt aan airdrops is het belangrijk om bewust te zijn van de beveiliging om niet het slachtoffer te worden van frauduleuze airdrop-campagnes. Sommige airdrops zijn ontworpen om portefeuilles te hacken en privésleutels te stelen. Bevestig altijd de authenticiteit van een cryptocurrency-airdrop-campagne voordat u eraan deelneemt.
Bovendien zullen de tokens die oplichting zijn, waarschijnlijk om privéinformatie vragen om u in de airdrop op te nemen. Dit is een rode vlag, vooral als het zeer gevoelige informatie is, zoals uw persoonlijke sleutels. Als je u privésleutels opgeeft, ben je bijna zeker je geld kwijt.

Waar vind ik airdrops?

In de Slack van Meester Bitcoin hebben we een speciaal kanaal genaamd "Airdrops" waar de staff en leden de belangrijste airdrops vermelden.
Je kunt hier ten allen tijden gratis aan deelnemen. Het Airdrop kanaal is voor iedereen vrij toegankelijk. Doe mee en Meld je vandaag nog volledig gratis aan op de Meester Bitcoin Slack.

Belangrijke tips:

-Maak een aparte wallet aan voor airdrops, in de meeste gevallen ERC20, dus Eidoowallet of myetherwallet. Voor Neo kun je bv Neon wallet gebruiken
-Maak een apart mailadres aan.
-Voer geen exchange wallet adres in.