ARK: De underdog van de Altcoins?

blog geschreven door Dr.Green bewerking door Meester Bitcoin - 10 augutus 2018

ARK wil de toegangsdrempel in de blockchain-ruimte elimineren die wordt veroorzaakt door de immense complexiteit van de technologie. ARK zal voor blockchain doen wat Wordpress deed voor website-ontwikkeling. ARK legt de focus op blockchaintechnologie met drukknoppen (Point. Click Blockchain.) En door hun inspanningen te richten op het voldoen aan de behoeften van ondernemingen, startups en ontwikkelaars als eersteklas klantenbestand. ARK maakt een vereenvoudigde implementatie van aangepaste blockchains mogelijk, terwijl de implementatie van een breed scala aan services mogelijk is.

ARK introductie video:

Het team achter ARK:

ARK heeft op dit moment een team van 27 leden. De twee belangrijkste teamleden hebben al aanzienlijke ervaring opgedaan in de cryptowereld met twee mooie projecten. François-Xavier Thoorens is de hoofd van ontwikkeling. Hij was hiervoor core developer van Lisk en co-founder/CTO van Donat.io. Mike Doty is de managing director en heeft veel ervaring opgedaan als mechincal engineer bij Lisk. 

DPOS en ARK voting:

ARK maakt geen gebruik van Proof of Stake (PoS) of Proof of Work (PoW), maar net als EOS maakt ARK gebruik van DPoS (Delegated Proof of Stake). Dit werkt als een soort republikeins model waar gebruikers die de cryptomunt bezitten kunnen stemmen voor ‘delegates’. Deze delegates mogen vervolgens grote beslissingen maken over hoe het platform zich verder ontwikkelt. Bij ARK wordt echter niet gebruikgemaakt van de standaardmanier van DPoS, maar gebruiken ze een iets ander systeem:

  1. Gebruikers stemmen met hun ARK voor een delegate
  2. De 51 delegates met de meeste stemmen hebben toestemming om nieuwe blokken te creëren.
  3. Voor elk gecreëerde blok wordt de delegate beloond
  4. De delegate mag bepalen hoeveel van deze beloning hij aan zijn stemmers uitbetaalt
     

Met het voten kun je dus beloond worden door met ARK op goede delegates te stemmen. Via de online ARK Vote Calculator kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel ARK je ontvangt zodra je gaat voten. Bij ARK Amount vul je het aantal ARK in wat je in bezit hebt, klik vervolgens op Calculate en je krijgt een overzicht van de beste Delegates zoals in onderstaande voorbeeld is weergegeven.

ARK

 

Waardepropositie

De waardepropositie van ARK ligt in dat kernplatform en het nut van de diensten die ze in hun ecosysteem zullen inbouwen. Diensten zoals de mogelijkheid om verbinding te maken met verschillende blockchains via SmartBridge-technologie. SmartBridge stelt ARK in staat om gegevens van de ene blockchain naar de andere te verplaatsen met behulp van speciale gecodeerde luisteraar-knooppunten die gegevens heen en weer kunnen interpreteren en verwerken tussen verschillende ketens. Met de integratie ArkVM, zullen alle ARK blockchains ook in staat zijn om smart-contracten te gebruiken en werken ze ook tegelijkertijd aan een op IPFS gebaseerde blockchain-opslagoplossing.

Het ARK-platform zal een geweldige plek zijn voor toekomstige blockchain-ontwikkelaars om hun voeten nat te maken in deze ontluikende industrie. Met ARK kunnen ze een blockchain voor hun bedrijven aanpassen met de functies die hun bedrijven nodig hebben, met een alles-in-één ARK blockchain-sandbox.

Terwijl ze dit allemaal bouwen, blijven ze community-outreach-initiatieven ondersteunen via partnerschappen met hackathons van universiteiten, lokale bijeenkomsten en het sponsoren van grote conferenties. ARK doet er alles aan om het evangelie van blockchain te prediken aan ontwikkelaars, hobbyisten, of echt iedereen die zal luisteren. Ze zullen ook nieuwe blockchain-projecten adviseren en helpen die hun use-cases willen ontwikkelen en worden aangedreven door ARK-technologie.

Ark SmartBridgeKorte geschiedenis van crypto-regulering in Frankrijk.

ARK heeft vele opties onderzocht en hebben ervoor gekozen om zich te vestigen in Frankrijk met een SCIC als rechtsvorm (gelijk aan een LLC, meer daarover kan hier gevonden worden ). Nadat de AMF (Autorité des Marchés Financiers) met crypto-websites een verdachte houding ten opzichte van cryptocurrencies heeft aangenomen, heeft Frankrijk onlangs zijn positie in de richting van digitale valuta’s en ICO’s veranderd. De AMF is de Franse bevoegde overheidsinstantie die ICO-voorschriften opstelt om de wet aan te vullen en de regelgeving en bestraffing van mogelijke schendingen in heel Frankrijk te handhaven.

Onlangs verklaarde de Franse politicus Bruno Le Maire dat de Franse blockchain- en de crypto-sectoren nu volledige steun van de overheid hebben. De Franse minister van Financiën voegde daaraan toe dat “Frankrijk de Blockchain-revolutie niet zal missen”.

Op 15 januari 2018 werd een werkgroep onder leiding van “Monsieur Bitcoin” Jean-Pierre Landau opgericht om te helpen bij het reguleren van het crypto-ecosysteem en heeft het de wens van Frankrijk getoond om cryptocurrencies dichterbij te houden dan ooit tevoren.

Om een ​​fraude-vrije en dynamische crypto-omgeving te creëren die investeerders beschermt, noemde Frankrijk de noodzaak om de ICO-ruimte te professionaliseren met nieuwe voorschriften en misschien zelfs ratingagentschappen. Het nieuwe wettelijke kader dat door de AMF wordt opgesteld, zal deze kwestie diepgaand behandelen.

Op 5 juli 2018 verklaarde Jean-Pierre Landau dat het niet nodig was dat Frankrijk Bitcoin en andere cryptocurrencies reguleerde. Eerder dit jaar werden de virulente critici van de Franse ambtenaar tegenover Bitcoin slecht ontvangen door de Fintech-industrie. Tegenwoordig schijnen echter enkele nieuwe voorschriften ter ondersteuning van de opkomende wereld van cryptocurrencies in Europa en Frankrijk.

Waar gaat Frankrijk heen met betrekking tot crypto-voorschriften?
Frankrijk heeft een groeiende belangstelling getoond voor cryptocurrencies en ICO’s (of Initial Coin Offerings), een vorm van crowdfunding met de uitgifte van tokens voor fondsen die zijn ingezameld die worden gebruikt om innovatieve cryptoprojecten te lanceren.

Op 26 april 2018 verscheen er een nieuwe Franse regulering voor cryptocurrency-belastingen die beleggers bevoordeelt met een vlak belastingtarief van 19 procent lager dan een heftier 45 procent. Dit volgde op een nieuwe classificatie van BTC als “roerende goederen” door de Raad van State.

De blockchain-ruimte is nog steeds niet getest in Frankrijk, maar de oprichting van de werkgroep en de nieuwe belastingheffing voor Bitcoin bieden een nieuw en vooruitstrevend perspectief.

De toekomst van ICO’s in Frankrijk is rooskleurig
Geprikkeld door een nieuw Europees initiatief om landen te beschermen tegen het witwassen van geld, zal de Franse natie haar wetgeving tegen cryptocurrencies tegen januari 2020 bijwerken. De AMLD5, Anti Money Laundering 5, is sinds juli 2018 van kracht geworden en verplicht Europese landen om hun toepassingsgebied uit te breiden naar cryptocurrency-uitwisselingsplatformen.

Franse banken werken er ook aan om in aanmerking komende crypto-entiteiten een vergelijkbare status te bieden als een “broker-dealer” -status binnen de VS, en in aanmerking komende entiteiten worden “prestataire de services de banque” genoemd.

Met het nieuwe kader dat gericht is op het reguleren van ICO’s, blijft de boekhouding en belasting van crypto-activa op bedrijven op dit moment nog steeds onduidelijk in Frankrijk, net als in veel andere natiestaten. Als de AMF instemt met de lancering van ICO’s zoals hierboven vermeld, moet de belasting van crypto-activa en hoe dat allemaal zal worden beheerd, nog worden bepaald. Bovendien heeft de AMF verklaard dat advertenties van financiële producten rondom crypto-activa via elektronische middelen verboden zijn.

Of Frankrijk een nieuwe crypto-haven wordt, moet echter nog worden gezien, binnen minder dan een jaar heeft het land een positieve groeiende houding ten opzichte van cryptocurrencies en ICO’s in het algemeen laten zien.

Met een nieuw regelgevingskader om ICO’s onder beheer van de AMF te lanceren en met de bereidheid van de overheid om van Frankrijk een blockchain-vriendelijke bestemming te maken, is de crypto-revolutie duidelijk op weg binnen de Franse natie.


Bron:
Medium Dutch
Medium English
ARK website

Disclaimer: Meester Bitcoin biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden