Call toevoegen in het ledenportaal

Aan de hand van deze handleiding en voorbeelden leggen we uit hoe je in het ledenportaal een Call kunt toevoegen en kunt afsluiten. Let er wel bij op dat VIP leden met de status goud de Calls kunnen bekijken maar niet kunnen toevoegen. Het toevoegen van Calls is mogelijk voor de leden met de status diamant en early bird.

Handleiding: Call toevoegen:

Stap 1: Log in op het ledenportaal 

Stap 2: klik op de tab " Calls" zoals in onderstaande afbeelding te zien is:Stap 3: Klik op de groene knop + Call toevoegen Stap 4: Je ziet nu een leeg veld waar je de call kunt plaatsen. Zie onderstaande afbeelding.Stap 5: In onderstaande afbeelding staat een voorbeeld van een Call:

 

Call afsluiten: Op het moment dat je denkt dat de stijging van de call op zijn eind loopt, dan kun je de call afsluiten. Ga hiervoor naar de call-detailpagina en klik daar op de onderstaande button:

De call wordt op dat moment afgeloten. Tijdens het afsluiten worden de op dat moment geldende koersen bevroren, zodat de resultaten voor jouw call op dat moment niet meer zullen veranderen. Er wordt automatisch weergegeven welke targets behaald zijn. Handleiding: Het Call formulier invullen:
1. Kies de cryptomunt uit de lijst die je als Call wilt toevoegen
2. Vul de huidige Bitcoin en Dollar koers in. Ik gebruik zelf CoinmarketCap om te kijken wat de huidige koers van de munt is. Je kunt ook een Exchange gebruiken om real-time de waarde van de Call te zien. De Calls die ik zelf geef staan vooral op de Binance exchange.
3. In het veld "Uitleg van je call" leg je uit waarom je juist deze Call hebt ingezet.
Het is belangrijk om hierin de volgende argumenten te benoemen:
- Wat is de reden van de Call?
- Eventuele bron vermelding (Bijvoorbeeld als er groot nieuws ophanden is)
- Een upload van bewijs of een afbeedling van een TA (Technische Analyse) *Deze functie is nog in ontwikkeling
4. Bij "Verkoopadvies" vul je de verkoop targets in. Dit zijn dus de targets waarmee je automatische verkoop orders zet op een exchange. Een voorbeeld van een juist geplaatste target is: "Target 1: 25% op 0,0075000 BTC"
5. Zodra je de Call hebt gecontroleerd op eventuele fouten klik je op de groene "Call opslaan" button. *De call koers en de geplaatste targets zijn na het plaatsen niet meer te wijzigen. Dit om "valsspelen" te voorkomen. Wel is het mogelijk om de "uitleg van de Call" te wijzigen.
6. De Call zal nu worden weergegeven in de tab "Calls" en op de hoofdpagina van de Meester Bitcoin website.
7. De Call kan afgesloten worden vanuit de call-detailpagina. Door de call af te sluiten (je kiest hiervoor zelf het moment van sluiten) worden de op dat moment geldende koersen opgeslagen, zodat nog lang te zien is hoe goed de call is geweest.