Hallo allemaal!

Na lange tijd vooral op de achtergrond aanwezig / actief te zijn geweest, is het nu eens tijd om ook op de voorgrond wat actiever te worden op dit mooie platform.

Ik ben zojuist (vertrek 2 mei, 21:50 uur) in Amsterdam op het vliegtuig gestapt richting Dubai waardoor ik het Meester Bitcoin Platform (MBP) kan vertegenwoordigen op ‘Futurama Blockchain Innovators Summit 2018’. Voordat ik over doelen ga praten, zal ik eerst even iets vertellen over de ‘ik’ die dit stukje tekst op 11km hoogte aan het tikken is. Ik heb me immers nog niet eerder op het MBP voorgesteld aan jullie allemaal.

‘Ik’ is een dertiger, samenwonend met zijn lieve vriendin op zo’n 20km van Amsterdam. Zolang zijn schooltijd (zowel tijdens de middelbare school als ook tijdens het HBO) duurde, was ‘ik’ iedere minuut aan vrije tijd op het voetbalveld te vinden. Het was een fantastische tijd, maar daar waar zijn 300 medestudenten Bedrijfskundige Informatica continu achten, negens en tienen haalden was ‘ik’ (met minimale studietijd) tevreden met een zeven. Echter, tijdens het derde leerjaar besefte ‘ik’ dat hij iets niet heel handig deed. Nadat hij zijn diploma in de pocket zou hebben, zou ‘ik’ tijdens sollicitatieprocedures moeten ‘concurreren’ tegen zijn medestudenten waarbij de cijferlijsten misschien naast elkaar gelegd zouden worden. Oeps! ‘Ik’ moest iets bedenken… Hij wilde onderscheid maken met zijn CV, moest iets doen dat op zou vallen en begon een eigen bedrijfje. Op deze manier had hij in ieder geval geen 300 concurrenten met dezelfde ‘ervaring’ op zijn of haar CV. Het werd iets op het gebied van Internet; websites en webapplicaties ontwikkelen voor bedrijven. Tijdens het derde en vierde leerjaar zorgde dit voor veel leerzame en mooie momenten. Het CV van ‘ik’ maakte na het afstuderen wellicht inderdaad onderscheid ten opzichte van veel andere CV’s en 2 bijzonder leuke job-offers werden direct concreet. Nadat 1 van de twee banen gekozen was, ergens in 2003, bleek al snel dat ‘ik’ toch veel liever zelf aan het ondernemen was; een vaste baan paste niet meer in zijn straatje. Op 1 april 2004 (het blijft een mooie datum), begon hij echt fulltime te ondernemen.

Nu, ongeveer 14 jaar verder, zijn er veel mooie dingen gebeurd: het oorspronkelijke bedrijf heeft in die jaren een groei doorgemaakt naar 25 FTE, verspreid over 2 kantoren. Een aantal door het bedrijf ontwikkelde internetapplicaties zijn succesvol gelanceerd op voornamelijk de Nederlandse markt en een verkoop van een van de twee kantoren aan een beursgenoteerd bedrijf volgde. Niet veel later werd dit bedrijf onderdeel van een Aziatische grootmacht met meer dan 20 miljard omzet wereldwijd.

Van zolderkamer tot deze fase, van veel vallen en nog vaker weer opstaan, van een bedrijf zonder processen naar een bedrijf met een overload aan processen, van een bedrijf met 1 agenda naar een bedrijfscultuur met minimaal 2 (politieke) agenda’s, maar bovenal van succesvolle startup met leuke internetapplicaties tot een scale up met succesvolle teams (bestaande uit fantastische collega’s) met betrouwbare internetapplicaties die door enkele van de grootste en bekendste Nederlandse bedrijven langdurig gebruikt worden.

Deze hele fase was ontzettend leerzaam en ‘ik’ is van mening dat er geen leerschool beter is dan een active learning omgeving waarin men niet bang is om kennis te delen, maar waar vooral door deze kennisdeling door iedereen een onwijze groei wordt doorgemaakt.

Ik gaf hierboven al aan dat ik (vanaf nu vervolg ik alles in de ik-vorm, want ik merk dat het nu verwarrend begint te worden… persoonlijk gek ben op het delen en laten delen van kennis. Dit is dan ook de reden dat ‘Meester Bitcoin’ en ik elkaar een jaar geleden ontmoet hebben. We delen een gezamenlijke passie, de crypto wereld. Ik ontdekte deze wereld in 2013. Ik heb toen (tijdens een MBA opleiding) een internationaal onderzoek gedaan naar het gebruik van Bitcoin en ontdekte samen met een aantal studiegenoten dat de Bitcoin steeds meer gebruikt werd in landen waar het vertrouwen in de overheid daalde. Dit heeft me aan het denken gezet en al snel kocht ik een Bitcoin miner (Asics). Mijn doel destijds: ik wilde echt zelf een volledige Bitcoin minen zodat ik later kon zeggen dat ik ooit zelf een volledige Bitcoin gemind zou hebben. Het internationale onderzoek opende dus al mijn ogen, maar vanaf dat moment werd mijn interesse in de technieken achter de Bitcoin ook groter en groter. En ja, het is een compleet nieuwe financiële en technische wereld die echt nog volwassen moet worden, maar dat dit zal gebeuren is iets waar ik geen twijfel over heb. Vanaf begin 2017 deelden ‘de meester’ en ik al kennis met elkaar en vanaf dat moment is het contact alleen maar hechter geworden.

Achter en naast ‘Meester Bitcoin’ staat echt al een mooi team van passievolle ‘cryptonaren’ die echt veel tijd stoppen in het delen van hele waardevolle kennis op Slack en via Telegram. Hier zitten van meerdere personen echt heel veel uren in! Ik heb besloten om hier ook meer tijd in te stoppen, zodat ik jullie hopelijk (onder andere) leerzame dingen kan vertellen over het vallen (dat is vaak het meest leerzaam) en het altijd weer opstaan m.b.t. de ontdekkingsreis in deze relatief nieuwe digitale wereld. Vanavond stond hiervoor iets nieuws op het programma: het vertrek naar Dubai om daar te ervaren wat een meerdaagse internationale conferentie over de Blockchain kan brengen.

Via een volgende blog zal ik jullie meenemen in de ervaringen die ik op doe de komende dagen. Het kost wat geld en tijd om de komende dagen in Dubai op de conferentie aanwezig te zijn, maar ik weet een ding zeker: op het moment dat ik daar 1 techniek of ICO zie waar ik mijn gedachten tijdens de terugvlucht naar Amsterdam niet vanaf kan halen, dan is mijn doel bereikt! En, ik zal dit dan met jullie delen!

Rest mij nu nog een ding: het is namelijk 02:50 uur NL tijd, nog 10 minuten en dan moet ik vanuit het vliegtuig zorgen dat ik op tijd een zakje Ethers verstuur richting de pre-ico van Bezant(.io), want het zou best eens kunnen dat dit snel uitverkocht is. Laat de WIFI alsjeblieft goed werken….. 

Wordt vervolgd!

Groeten,
@bitenlitecoin
Staff lid Meester Bitcoin Platform

Info over de Futurama Blockchain Innovators Summit:
Link: https://coinsbank.com/dubai/