3 weken in het nieuwe jaar en we hebben alweer een heuse CryptoCrash achter de rug.

Ongeveer een week geleden vulde ik op Slack de prijsvraag in waar de totale coinmarketcap op staat op 31 januari.
De markt stond toen net niet op 800 miljard, na de crash die 2 dagen duurde tikte hij even de low van 478 miljard aan.

Eén ding weet ik hiermee zeker, ik zal de prijsvraag niet gaan winnen (925 miljard market cap op 31 januari). Deze crash was voorspeld en dit zal in 2018 niet de laatste zijn. Mensen die geld investeren in cryptocurrencies geven het beleggerswoord ‘Volatiel’ een nieuwe betekenis.
Daar waar je recentelijk een stoere jongen was als je Turbo-aandelen kocht op AEX omdat deze een hefboom hebben en volatiel zijn, hoor je tegenwoordig in de crypto niet bij de ”HODLERS” als je je inleg niet op zijn minst één keer hebt zien halveren.

Ripple verloor 75% marketcap in nog geen 4 weken

In het nieuws had wederom Bitcoin de aandacht, de munt zou 35% in waarde gedaald zijn én er was een einde gekomen aan de bull-run die al maanden bezig was. Op de achtergrond was het echter niemand minder dan Ripple die van een all-time high van 3.70 dollar in december naar een low van 0.92 cent ging, in nog geen 4 weken.

Op 31 juli 2013 tikte Bitcoin 100 dollar aan per stuk. Juli 2015- 265 dollar. Eind 2016 werd de weerstand net niet doorbroken van de 1000 dollar grens. In 2017 bereikte Bitcoin 19.600 dollar! Bitcoin zakte naar een low van 9400 dollar om nu weer tegen de 12.000 aan te hikken.

Deze cijfers zijn goed om eens op je in te laten werken. Pak de jaarkaart er maar eens bij van coinmarketcap en dan kom je tot de conclusie dat er eigenlijk helemaal niets schokkends aan de hand is.

November 2017 stond Bitcoin nog op 6000 dollar, hier zitten we nog steeds ruim voldoende boven!

Bitcoin over 1 jaar 50 tot 60 procent ‘in the pocket’

Ik wil Bitcoin uitroepen tot een solide investering in het jaar 2018. Verwacht geen profit van 1300% of bizarre taferelen, maar gewoon een spaarpot met rendement waar je u tegen zegt. Over een jaar met gemak 50 á 60 procent in the pocket op je initiële investering. En durf mij eens uit te dagen waar je dat soort cijfers ook vindt?

Ondertussen is Bitcoin met geweldige middelen bezig om het netwerk te versterken (Lightning), zorgen de Miners voor een sterk en solide netwerk van betalingen en maken we met elkaar Bitcoin niet alleen een betaalmiddel of valuta maar ook een opslag van waarde.

Komt er nog een crash? Dan nemen we afscheid van Altcoins en ICO’s zonder een stabiel product, een ruggengraat, een plan van aanpak. We stimuleren nog meer mensen om te kijken naar hetgeen wat alles overleefd.

Vanuit onze luie stoel kopen we in de crash relatief goedkoop onze geliefde Bitcoin en maken we hiermee onherroepelijk een statement naar de world out there.

Bitcoin is here to stay!

~ Wilco_Mining_Bitcoin ~
22 januari 2018

Meester Bitcoin Community lid


Wil je ook voor het Meester Bitcoin platform bloggen?

Laat het ons weten info@meesterbitcoin.nl of spreek Meester Bitcoin via PM aan in de Slack.