(Member blog door Wilco_Mining_Bitcoin ~  15 januari 2018)

Ongeveer vorig jaar (eind 2016)  kreeg ik het virus te pakken. Het virus wat op dit moment de hele wereld in zijn greep houd. Bitcoin & Cryptocurrencies.

Na mij uitvoerig te hebben ingelezen op het immens populaire Reddit forum en talloze YouTube video’s over Bitcoin was ik meteen verkocht. Bitcoin is na de computer en het internet misschien wel de 3e grootste ontdekking ooit. Als je techniek snapt, dan ben je meteen verliefd.

Onmiddellijk kwam ik erachter dat er eigenlijk weinig tot geen mensen waren in Nederland die je hierover kon aanspreken om eens even lekker te speculeren over de cryptocurrencies. Laten we realistisch zijn en zeggen dat: Blockchain technologie, gedecentraliseerd netwerk, crypto currencies , mining, hard forks, en mining difficulty nou niet zaken zijn die je zomaar even aan het gemiddeld publiek uitlegt. Toch is het zo dat dit juist zo mooi is aan Bitcoin. Ze waren hun tijd ver vooruit, zijn en blijven ( in mijn optiek ) de grootste en hebben de revolutie die nu aan de gang is bedacht en uitgevoerd.

Ik behoor sinds een jaar tot de nerds, ik support alleen Bitcoin en hoe anders kan je dit doen dan door zelf te minen. Dit doe ik als early adopter op Genisis en Hashflare met meerdere TH en mooie profits in het vooruitzicht.

We handelen met miljoenen van 1 exchange

Toch is er sinds september vorig jaar iets chronisch veranderd aan de cryptocurrencies. Het lijkt haast wel alsof de wereld plots wakker geschrokken is en zich heeft bedacht dat ze allemaal een stukje van deze mooie taart wilde. Leg voor de grap maar eens de charts van EthereumRippleLitecoin en Dash naast elkaar. Gedurende het hele jaar zie je een mooie lijn. De currencies worden geaccepteerd, om vervolgens in Q4 van 2017 volledig te exploderen.

Waarom wordt ripple in 6 weken 13x zoveel waard? Hebben ze iets geweldigs toegevoegd aan hun product? Nee. Ze werden geaccepteerd op Coinbase. Een exchange voor crypto…

We staan middenin een revolutie maar we zijn weer aan het doen met elkaar, waar we juist vanaf willen met cryptocurrencies. Op exchanges slaan we al onze currencies centraal op. We handelen met miljoenen van 1 exchange wat ons kwetsbaar maakt voor hackers en cyber criminelen. We stappen in op de nieuwe hype : Altcoins en ICO’s.

Doe je crypto-huiswerk!

We lezen niet, studeren niet, bereiden ons werk veelal te weinig voor. En waarom? We willen ook 800% winst, of 1000 keer onze inleg? Maar is dat wat er destijds werd bedoeld in de Whitepaper van Satoshi Nakamoto?

Ik vertrouw volledig op de HODLers van bitcoin. De mensen die geen 3e partij willen bij een peer-to-peer transactie. De mensen die zelf bepalen wat en wanneer ze uitgeven. De mensen die houden van de gedachte dat bitcoin een schaars goed is, wat alleen maar meer waard word als we er met elkaar onze centen in blijven steken, de banken zullen hierdoor letterlijk in hun hempie staan. Bitcoin is het moderne goud, dus hoe naïef is het dan om kilo’s brons op te kopen in de hoop dat het ooit meer waard word dan goud?

En toch voel ik de noodzaak om te bloggen, met als doel mensen te informeren maar vooral waarschuwen! Ripple is geen 3.50 dollar waard, Ripple is een dienst. Een service die het mogelijk maakt om geweldig veel transacties uit te voeren, sneller en goedkoper. Dit is interessant voor banken, creditcards, en financiële instanties. Dit is niet een betaalmiddel! Het is niet een minable coin. Er zijn er biljoenen in omloop. Dus wat koop je als je Ripple koopt? De meeste mensen hebben geen idee!

Zijn er dan ook leuke, mooie, gave Altcoins met een goed doel? Zeker weten! Maar doe dan wel even je huiswerk of lees een blog van mij. Ik stuur je de juiste kant op met haalbare doelen en zorg ervoor dat als de altcoin & ICO bubble knapt, je kan zeggen: ja dat zag ik wel aankomen.

~ Wilco_Mining_Bitcoin ~ 15 januari 2018
Meester Bitcoin Community lid


Wil je ook voor het Meester Bitcoin platform bloggen?

Laat het ons weten info@meesterbitcoin.nl of spreek Meester Bitcoin via PM aan in de Slack.