(Member blog door Johannes Sunnyfield ~ 30 december 2017!)

Nu 2018 zijn aanvang zal nemen is het de hoogste tijd een blik te werpen in het nieuwe jaar.
Wat zal er gaan gebeuren in Cryptoland? Hoe ziet deze nabije toekomst eruit?
Het blijft turen in de kristallen bol en dikke lagen koffiedik kijken! Het kan vele kanten op.

Veel gekkigheid in 2018

Ik wil jullie deelgenoot maken van mijn visie. En mijn visie is dit keer helaas  niet alleen positief…
Als Bitcoin HODLER kijk ik natuurlijk veel naar Bitcoin. Maar de altcoins (en alles wat geen Bitcoin is noem ik altcoin) verlies ik hierbij vanzelfsprekend niet uit het oog.
Laat ik transparant en eerlijk zijn;
Het Bitcoinprotocol is onaantastbaar en zal de Moeder aller crypto zijn en blijven.
In 2018 zullen sommige munten dalen, andere nieuwe munten zullen spectaculair stijgen.
Slimme handelaren zullen veel kunnen verdienen, sommige nieuwelingen gaan keihard op hun bek als ze tijdens wéér een crash hun coins verkopen. Een inmiddels bekend fenomeen: ervaren handelaren staan allang klaar om de coins van deze nieuwelingen goedkoop op te kopen, en hoppa! De koers knalt weer omhoog.
Position traders die methodisch te werk gaan en procentjes per dag pakken zullen succesvol zijn en blijven.
Voor de mensen die zich goed informeren is er veel te verdienen maar…
Ik verwacht ook veel gekkigheid in 2018.
En daarmee bedoel ik wat er kan en zal gebeuren op de beurzen.
Waar de protocols onaantastbaar en onhackbaar zullen zijn en blijven, verwacht ik vervelende problemen op meerdere cryptobeurzen die van invloed zullen zijn op de koers in negatieve zin.
Deze beurzen gaan in mijn ogen in 2018 de zwakke plek zijn in Cryptoland.
Waar de cryptoprotocollen onaantastbaar zullen blijven en stoïcijns zullen doorgaan zonder enige interventie van buitenaf kunnen de beurzen voor (tijdelijke) problemen zorgen.
In de laatste maanden van 2017 waren de eerste problemen zichtbaar.
Tether/USDT ziet er niet erg betrouwbaar uit, het is een tikkende tijdbom.
Coinbase/GDAX betaalde in eerste instantie uit binnen 5 werkdagen en verlengde deze termijn plotsklaps naar 10 dagen. Dat wekt nou niet bepaald vertrouwen!
Tijdens de daling op 22 december 2017 werd handelen problematisch. Steeds vaker werd de handel hier en daar stilgelegd and so on and so on…

Grote Dikke Paal

Tot nu toe was ik optimistisch en garandeerde ik koersstijgingen, maar sinds de beurzen de grenzeloze groei en bijbehorende volatiliteit niet aankunnen – vaak veroorzaakt door whales, nieuw instappende beleggers en hedgefunds – is er een nieuwe werkelijkheid ontstaan.
Het speelveld is guur en gemeen geworden, gespeend van elk idealisme zoals het in de begindagen vanaf 3 januari 2009 was.
Liquiditeit van beurzen kan ineens vraagtekens oproepen; kunnen ze nog wel fiat uitkeren waarmee we onze dagelijkse boodschappen nog steeds moeten doen?
Gaan regeringen meer en meer eisen stellen aan cryptobeurzen om het karretje in de poep te laten lopen? Tuurlijk gaan ze daar hun best voor doen, het zal tijdelijk overlast geven maar uiteindelijk zullen ze falen. Hun macht en invloed zal geen permanent karakter hebben. Uiteindelijk zal blijken dat het ouderwetse door de tijd ingehaalde instituten zijn. Hun wanhopige verrichtingen om de controle te behouden zullen de laatste stuiptrekkingen zijn van een zielloze geest uit het verleden.
Bankmensen die ik spreek zijn zich hier inmiddels van bewust en beseffen dat zodra het geld bijdrukken uit het niets door centrale banken zal stoppen, dit het startsein zal zijn van de ineenstorting van het financiële systeem zoals we dat kennen. De aandelenmarkt zal ineenstorten om over de derivatenhandel nog maar niet eens te spreken…
Het zal geen verheffend gezicht zijn maar het is onafwendbaar.
Bijna niemand weet wanneer het gaat gebeuren, maar dát het zal plaatsvinden staat als een Hele Grote Dikke Paal boven water.

Reken je niet te snel rijk!

Ik denk  dat 2018 een interessant transitiejaar gaat worden met veel turbulentie en onzekerheid.
Een spannend jaar waarin van alles kan en zal gebeuren waarin een oproep zal worden gedaan op stalen zenuwen en ‘BALLS OF STEEL’.

Winsten van meer dan 1500% verwacht ik komend jaar niet. Uiteraard wel op een aantal nieuwe baanbrekende munten maar niet op de Moeder aller cryptocurrency: Bitcoin.
Tóch zal Bitcoin uiteindelijk gloriëren als storage of value en de absolute standaard blijven in Cryptoland. De reden? Wagonladingen whizzkids en quants werken aan veelbelovende toepassingen op de eerste en meest toonaangevende virtuele munt, de Nobelprijswaardige uitvinding van de onvolprezen glorieus legendarische uitvinder Satoshi Nakamoto: Bitcoin.
Reken je niet te snel rijk in 2018. Wees tevreden met 200 tot 400% rendement, dan kan het alleen maar meevallen 
Misschien ben ik te somber en lachen jullie me in december 2018 keihard uit.
Dat zou waarlijk geweldig zijn!
In dat geval neem ik met enorm veel plezier plaats in een stevig solide eikenhouten schandpaal,

om rotte eieren, vis en tomaten mijn deel te laten zijn 

~ Johannes Sunnyfield ~ Gelukkig nieuwjaar!
Meester Bitcoin Community lid


Wil je ook voor het Meester Bitcoin platform bloggen?

Laat het ons weten info@meesterbitcoin.nl of spreek Meester Bitcoin via PM aan in de Slack.