Mijn online portfolio deed gisteren echt helemaal niks meer en dat vond ik prachtig!

Je weet dan gewoon dat er veel te veel mensen tegelijk willen kijken hoe rijk ze nu weer zijn geworden en dat het vliegtuig heel hard aan het stijgen is om net als een raket heel hard omhoog te gaan. Erg begrijpelijk, ik doe hetzelfde en wil ook steeds weten hoe hoog we vliegen als de piloot het gas diep indrukt. Nu is er weer rust in de tent, mijn portfolio draait weer als een zonnetje en het Grote Crypto Vliegtuig is geweldig door alle turbulentie heen gekomen en vliegt weer op veilige hoogte. Het was een ruige vlucht met flinke luchtzakken maar de ervaren piloot heeft de kist alweer op koers. De zon schijnt en de storm is gaan liggen!

Attente passagiers blijven rustig in de chaos

Er zaten nogal wat passagiers  in het vliegtuig die kneuzingen hebben opgelopen toen het vliegtuig door de grootste luchtzak vloog en erg hard op een veel lagere luchtlaag stortte . Het waren passagiers die vergeten waren hun riemen vast te maken. Daardoor werden ze met forse kracht in hun stoel heen en weer geslingerd en lieten daardoor van alles uit hun handen vallen vanwege de overweldigende paniek waardoor ze overspoeld werden. Er werd gevloekt en geschreeuw, ik zag volwassen mannen huilen als kleine kinderen, het was een chaotische toestand die niet al te lang duurde. Gelukkig heeft niemand ernstige verwondingen opgelopen en is alles wat op de grond is gevallen opgeruimd door attente medepassagiers. Omdat niemand meer precies wist wat nou ook alweer van wie was, mochten de behulpzame passagiers alles wat ze hadden opgeraapt hadden zelf houden van de stewardess.

Draag je riem, berg je spullen goed op en wees niet eigenwijs!

Diegenen die hun spullen waren kwijtgeraakt waren heel erg teleurgesteld en vaak ook boos. Velen vlogen voor het eerst en wisten niet eens dat er riemen waren omdat ze niet hadden opgelet bij de uitleg over de riemen voordat het vliegtuig opsteeg. De stewardess was helemaal niet boos maar drukte de verliezers op het hart voortaan wel hun riem te dragen bij turbulentie en hun spullen steviger vast te houden of nog beter: in een afgesloten koffer laten, want dan kan er niks mee gebeuren. Ze mochten hun spullen bij haar terugkopen maar ja, iedereen weet dat in een vliegtuig alles duurder is! Het was een dure les voor sommigen, die ze niet snel zullen vergeten. De meesten zullen hun riem bij de volgende rit omdoen, maar er zitten altijd eigenwijsjes bij, die bij zichzelf  denken: “ik doe het lekker toch niet.”

en dat moeten ze zelf weten…

~ Johannes Sunnyfield ~ 30 november 2017
Meester Bitcoin Community lid.