Wat zijn Bitcoins?

Simpel gezegd is de Bitcoin een nieuw soort geld, gebaseerd op een techniek genaamd blockchain (hier uitgelegd). Alleen dan niet zoals we het nu kennen, dus letterlijk tastbaar, maar digitaal. Zonder directe invloed/tussenkomst van overheid of financiële instellingen maar gecontroleerd door een heel netwerk aan computers over de gehele wereld.
Dat maakt het voor veel mensen ontastbaar en een ver-van-mijn-bed-show, maar voor heel veel mensen is het ook interessant en een uitdaging om daar zoveel mogelijk over te weten te komen. Wij van Meester Bitcoin behoren tot die laatste groep en leggen je er graag alles over uit!

Wat kan ik met Bitcoins doen?

De Bitcoin wordt op steeds meer plekken in de wereld ingevoerd als wettelijk betaalmiddel. Waar het bedrijfsleven al jaren bezig is met het accepteren van Bitcoins, zijn er nu verschillende overheden die de Bitcoin ook al officieel als betaalmiddel erkennen (Australie bijvoorbeeld) en er zullen er nog vele volgen. Zo wordt de Bitcoin op steeds meer plaatsen om u heen een normaal betaalmiddel en zijn er zelfs al pinautomaten waar u ‘normaal’ geld kunt pinnen vanaf uw Bitcoin rekening.

Daarnaast kunt u investeren/speculeren in en met Bitcoins. Omdat de Bitcoin steeds meer ‘mainstream’ wordt neemt ook de vraag ernaar toe vanuit het grote publiek. En waar de vraag toeneemt stijgt normaal gesproken ook de waarde. Daarom is deze digitale valuta markt de afgelopen jaren enorm gegroeid en is de verwachting dat dat de komende jaren alleen nog maar toe gaat nemen. De prijs van de Bitcoin is sinds 2010 gestegen met enkele duizenden procenten. (Zo kocht u destijds 2 pizza’s voor 10.000 BTC).

De Exchanges, de plaatsen waar de Bitcoins worden verhandeld, hebben vanaf begin 2017 hun klantendatabase ook al vele malen over de kop zien gaan. Meester Bitcoin richt zich op het investeren in Bitcoins (én Altcoins), vanuit de overtuiging dat onze opgedane kennis jou dat opstapje geeft in de wereld van digitale valuta.

Waar kan ik Bitcoins kopen?

Kopen is gemakkelijk maar dan? Om je een opstapje te geven in de wereld van de digitale valuta hebben we een handleiding opgesteld zodat je in enkele stappen weet hoe je Bitcoins en Altcoins kan kopen én verkopen.

Kom je er niet uit?

Geen probleem, stel je vragen op het Meester Bitcoin Slack forum waar onze community gestaag groeit en al ontzettend veel (goede) vragen zijn beantwoord. Hou daarbij ook vooral de Meester Bitcoin Twitter in de gaten. Daar berichtten wij regelmatig over de Bitcoin/Altcoin markt met onder andere analyses, tips en nieuwsupdates.