Altcoins : Betekent ander alternatief cryptografisch geld naast Bitcoin. Zoals Ethereum, LiteCoin etc..

Bull market: Wanneer we het over een bull market hebben, hebben we het over een markt waar de koersen voornamelijk stijgen. We spreken dan dus van een positief marktsentiment waarbij de koersen steeds verder stijgen.

Bear market: Een bear market is het tegenovergestelde van de bull market en de nachtmerrie van menig belegger. Wanneer er sprake is van een bear market is er een overheersend negatief marktsentiment. De koersen van de aandelen dalen dan voornamelijk.

Blockchain: Betekent grootboek waar alle transacties (openbaar) worden gemaakt.

BTC (฿): Dit is de afkorting voor Bitcoin

Bloody: “bloedige” dag(en) waarbij de (meeste) munten in het rood staan. 

Coldwallet: Betekent opslagmedium offline voor cryptografisch geld, waar transacties mee kunnen worden verricht zodra de wallet internet verbinding heeft.

Cryptocurrency: Betekent digitaal geld zoals Bitcoin, Ethereum etc..

Difficulty hashrate: Betekent Moeilijkheidsgraad op het gebied van minen.

FOMO: Fear Of Missing Out. De Bitcoin of een altcoin stijgt enorm in waarde en beleggers stappen zonder rationale – dus met emotie – in, omdat ze bang zijn de boot te missen.

FUD Fear, Uncertainty & Doubt (angst, onzekerheid en twijfel). In de cryptowereld komt FUD neer op het verspreiden van angst, onzekerheid of twijfel over bepaalde munten. Vaak gebruiken grote groepen investeerders dit om de prijs van een munt te drukken om er vervolgens zelf goedkoop in te gaan.

Hardwarewallet: opslagmedium voor cryptografisch geld zoals USB stick, zodra de hardware wallet verbinding heeft met internet kan er een transactie mee worden verricht. De Ledger is daar een voorbeeld van. 

Hashrate: betekent rekenkracht die wordt gebruikt in het algoritme dat weergeven wordt als Kh/s ,Mh/s, Gh/s en Th/s.

HOLD / HODL – HOLD betekent, het vasthouden van de coins. Dus niet verkopen en niet bijkopen. HODL staat voor hetzelfde maar is ooit door een investeerder (In een dronken bui) verkeerd getypt. De community vond dit zo grappig dat het woord HODL nu nog steeds wordt gebruikt.

Hostedwallet: een online opslag medium voor cryptografisch geld waarmee transacties mee gedaan kan worden. Zoals op exchanges als Poloniex of Bittrex.

ICO: Initial Coin Offering . Een ICO is een recent ontwikkeld concept van crowdfunding projecten in de cryptocurrency en Blockchain industrieën.

Market capitalization (Market cap of afgekort TMC) De market cap is de totaalwaarde van alle crypto munten bij elkaar.

Minen: Complexe coderingsproces om cryptografisch geld te creëren( zoals Bitcoin)

Moon: Een munt gaat MOON!!
Moon gaan refereert aan een explosieve stijging van een munt.

Satoshi Dat is het kleinste deel van een Bitcoin, te weten 0,00000001.

Segwit / Segwit2x: is uitgevonden om de bestandsgrootte van een Bitcoin-transactie te verminderen. Hiermee kunnen meer transacties worden goedgekeurd telkens een blok transacties is bevestigd. In principe is het de bedoeling dat het Bitcoin-netwerk meer transacties met elk blok goedkeurt. (Segregated Witness) betekent dat we de getuigenis van de transactie scheiden om het kleiner te maken. De handtekening gegevens, of getuige, zullen nog steeds worden verzonden, maar het wordt niet binnenin de transactie opgenomen. Elke Bitcoin-transactie heeft 3 delen – die het heeft verzonden, wie het ontvangt en een digitale handtekening die de afzender verifieert, heeft het recht om de cryptomunten te verzenden. De handtekening wordt beschouwd als “de getuige” voor de transactie.

Supply: Het aantal beschikbare munten. Circulating supply zijn het aantal munten die in omloop zijn.

TA en FA: TA staat voor ‘Technical Analysis’ en FA voor ‘Fundamental Analysis.
.
TMC: Total market cap. De totale Crypto marktwaarde.

Wallet: Cryptografisch geld (digitale portemonnee) waar het opgeslagen wordt en transacties mee worden verricht.