De Bitcoin wordt op steeds meer plekken in de wereld ingevoerd als wettelijk betaalmiddel. Waar het bedrijfsleven al jaren bezig is met het accepteren van Bitcoins, zijn er nu verschillende overheden die de Bitcoin ook al officieel als betaalmiddel erkennen (Australie bijvoorbeeld) en er zullen er nog vele volgen. Zo wordt de Bitcoin op steeds meer plaatsen om u heen een normaal betaalmiddel en zijn er zelfs al pinautomaten waar u ‘normaal’ geld kunt pinnen vanaf uw Bitcoin rekening.

Daarnaast kunt u investeren/speculeren in en met Bitcoins. Omdat de Bitcoin steeds meer ‘mainstream’ wordt neemt ook de vraag ernaar toe vanuit het grote publiek. En waar de vraag toeneemt stijgt normaal gesproken ook de waarde. Daarom is deze digitale valuta markt de afgelopen jaren enorm gegroeid en is de verwachting dat dat de komende jaren alleen nog maar toe gaat nemen. De prijs van de Bitcoin is sinds 2010 gestegen met enkele duizenden procenten. (Zo kocht u destijds 2 pizza’s voor 10.000 BTC).

De Exchanges, de plaatsen waar de Bitcoins worden verhandeld, hebben vanaf begin 2017 hun klantendatabase ook al vele malen over de kop zien gaan. Meester Bitcoin richt zich op het investeren in Bitcoins (én Altcoins), vanuit de overtuiging dat onze opgedane kennis jou dat opstapje geeft in de wereld van digitale valuta.